Η βασίλισσα Ελισάβετ μας κρατάει «μανιάτικο» τα γεγονότα του 1922 και γι’ αυτό δεν έρχεται στην Ελλάδα

Απρίλιος 16, 2018  —  By

Loading...

Γιατί άραγε η βασίλισσα Ελισάβετ, που έχει ταξιδέψει κατά τη διάρκεια της θητείας της ,σε 196 χώρες, δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, που είναι και η πατρίδα του συζύγου της Φιλίππου;

Η απάντηση ήρθε από τον ιστορικό , ειδικευμένο στην Βασιλεία Χιούγκο Βίκερς, ο οποίος κλήθηκε από την Daily Mirror για να φωτίσει το μυστήριο. Ο Βίκερς λοιπόν, θεωρεί πως ο «σνομπισμός» της Ελισάβετ προς την Ελλάδα έχει να κάνει με την κακή μοίρα και κατάληξη του βασιλικού θεσμού στη χώρα, που επηρέασε και τον Φίλιππο.

«Το 1922, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μωρό, η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η οικογένεια εξορίστηκε και κατέφυγε στη Γαλλία, όπου άλλαξαν το επώνυμό τους σε Μαουντμπάτεν», λέει ο ιστορικός.

Σύμφωνα με τον Βίκερς, ο Φίλιππος δεν συμπαθεί την Ελλάδα γιατί «οδήγησαν σε δίκη τον πατέρα του, πρίγκιπα Ανδρέα, και παραλίγο να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα για τις ευθύνες του στη Μικρασιατική Καταστροφή». Ο Φίλιππος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα το 1950, μετά από πρόσκληση του βασιλιά Παύλου, αλλά αυτό ήταν προτού η Ελισάβετ γίνει βασίλισσα.

Πηγή: thecaller.gr
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = «//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9»;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Δες ΤΩΡΑ τη Συνέχεια
Loading...